2018. máj 03.

Adótartozást halmozó cégek Bártfai-Mager Andrea lakásán

írta: Pataba13
Adótartozást halmozó cégek Bártfai-Mager Andrea lakásán

Bártfai-Mager Andrea - aki a negyedik Orbán-kormány alatt a nemzeti vagyonkezeléséért felelős tárca nélküli miniszter lesz - rózsadombi lakásán korábban körülbelül hatvan cég volt bejegyezve, melyek komoly adótartozásokat hagytak maguk után.

Bártfai luxusotthonában 2010-ben nagyjából hatvan cég volt bejegyezve, melyek egy-két évvel ezelőtt eltűntek. Ezek a cégek főképp Balogh Sándorhoz kötődtek. Balogh cégbirodalma több száz vállalatból áll, és több száz cégnél van közvetett érdekeltsége, amelyeknek azonban jelentős többsége ma már nem működik. Ezeket a vállalatokat felszámolással vagy kényszertörléssel vezették ki a piacról. A Balogh-féle cégekben többször feltűnt Szerbin Judit és Ringer Ferencné, akik szerepelnek a NAV azon listáján, melyen a legnagyobb adótartozókat rögzítik. Szerbin 199 millió 871 ezer 381 forinttal, Ringer 184 522 694 forinttal tartozik az államnak. Ezzel ők a hatodik és hetedik helyen állnak az adótartozók listáján.

Balogh egyik cége szerepel a NAV azon listáján, melyen a 100 millió forintnál többel tartozó cégek listáját rögzítik. Az Afrika Holding nagyjából 260 millióval tartozott 2016-ban, habár pontos adat nem lett erről közölve. Bártfainak és Baloghnak vállalkozásaikon kívül két (közös) üzletelő gyerek is van.

20110307agazdasag11.jpgBártfai háza tájékán sincs minden rendben.

Bártfai azt állítja, hogy 2004 és 2016 között az ingatlant egy könyvelőiroda használta, de többet ők sem tudnak, tehát ez alapján az új miniszter azt sem tudta, hogy saját gyerekei több céget is vezettek a lakásában. Balogh és a miniszter állításában annyi közös van, hogy valóban egy könyvelőiroda használta a házat. Balogh elmondta, hogy

Eddig és ezután is betartja a jogszabályokat, amennyiben bármelyik hatóság szabálytalanságot tár fel áll a vizsgálat elé, és az esetleg feltárt hiányosságokat azonnal javítják.

Balogh Sándor egyébként a Bp2017 Nonprofit Kft. gazdasági igazgató, mely a vizes világbajnokságot is szervezte. 

Szólj hozzá