2018. máj 18.

Bősz Anett kilép a Párbeszéd frakciójából

írta: Pataba13
Bősz Anett kilép a Párbeszéd frakciójából

A Liberálisok úgy mentek bele az MSZP-Párbeszéd szövetségébe, hogyha a liberális értékek teljesedni tudnak, Bősz Anették pedig úgy látják, nincs meg ez a garancia a Párbeszéd frakciójában.
20170627bosz-anett-meg-kellett-birkoznom.jpgA kilépés azért nagyon kínos a Párbeszédnek -  eredetileg oda ült volna be Bősz -, mert így a csak négy képviselőjük lesz a parlamentben, ami nem elég egy külön frakció indításához (legalább öt fő szükséges). A kilépés miatt Szabó Tímea, Tordai Bence, Burány Sándor és Karácsony Gergely helyett valaki független képviselővé válnak, így nekik például nem lesz lehetőségük napirend előtti felszólalásra és kevesebb interpellálási lehetőséget kapnak. Továbbá nem lesz szavazati joguk a házbizottságban. Az MSZP-Párbeszéd anyagilag is megsínyli az ügyet, 135 millió forinttól eshetnek el. 

De ott van egy hatalmas DE. Hat hónap után újra alakulhat egy frakció, hacsak három napig nem tudnak találni valakit, aki Bősz Anett helyére beül. Karácsony Gergely a problémát Mellár Tamással orvosolná. A függetlenként bejutott Mellárt ültetné a Párbeszéd frakciójába, mely újra teljes lenne.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője felszólította Bőszt, hogy adja vissza mandátumát, mivel azt az MSZP-Párbeszéd listájáról kapta. Nem tudni, hogy Bősz végül visszaadja-e a mandátumát (feltehetően nem), viszont meg kell jegyezni, hogy az MSZP-Párbeszéd listáján elég eldugott helyeken szerepeltek a Liberálisok politikusai. Egyedül Bősz Anett volt képes bejutni, ő a 15. helyet kapta, azonban rajta kívül alig volt valaki a pártjukból, aki benn lett volna biztos befutó pozícióban. Mindenesetre egy baloldali összefogásnak nem feltétlen tesz jót a kilépés.

Szólj hozzá