2018. máj 20.

Megmenekül a Párbeszéd frakció

írta: Pataba13
Megmenekül a Párbeszéd frakció

Korábban a blog beszámolt arról, hogy Bősz Anett a Liberálisok parlamenti képviselője távozik a Párbeszéd frakcióból. Karácsony Gergely akkor egy független jelölttel orvosolta volna a problémát, és ez a független jelölt meg is menti őket.
10200_mellar_tamas.jpgMellár Tamás Baranya 1-es számú választókerületét megnyerve jutott be a parlamentbe függetlenként. Korábban azt mondta, hétfőig eldönti, csatlakozik-e a Párbeszéd frakciójához, ma pedig facebookon bejelentette igenlő válaszát:

A mai napon (2018. május 20-án) úgy döntöttem, hogy belépek a Párbeszéd párt parlamenti frakciójába. Teszem ezt azért, mert nem nézhetem tétlenül, hogy az ellenzék egyetlen összefogási kísérlete is meghiúsuljon. Egyesek felelőtlen döntése miatt olyan helyzet alakult ki, amelyben nem maradhatok passzív, hanem tevőlegesen segítenem kell az ellenzéki pártok együttműködését. Közismert, hogy Karácsony Gergely (a Párbeszéd párt elnöke) politikai nézeteivel alapvetően egyetértek, éppen ezért vállaltam az ő miniszterelnök-jelöltségét segítő tanácsadó testületben és az általa összeállított árnyékkormányban tevőleges szerepet a választási kampányban. Ezekről a szerepvállalásaimról a választói körömbe tartozó szavazópolgárokat is tájékoztattam.

Továbbá hozzátette, hogy olyan szerződést kötött velük, amelyben nem vonatkozik rá a frakciófegyelem, szabad kezet kap felszólalásaiban és nem lesz a pártnak a tagja. Habár köztudott - és le is írta -, hogy Mellár sok mindenben egyetért Karácsonnyal, mégis "független" képviselőként megkérdőjelezhető függetlensége, annak ellenére, hogy ezután is saját belátása szerint járhat el különböző ügyekben.

Szólj hozzá