2018. jún 01.

A Matolcsy-fiúk villái, de miből?

írta: Pataba13
A Matolcsy-fiúk villái, de miből?

Matolcsy Máté és Matolcsy Ádám a jegybankelnök két fia, úgy tudtak vásárolni cégeik nevére, hogy azok folyamatos veszteségben vannak.
tetgt.jpgMatolcsy Máté - a nagyobbik fiú - úgy vásárolt cégén keresztül rózsadombi villát, hogy cége, a Mém Műhely Kft. 12 millió forintos veszteséget produkál. Így kaptak az NHB-től 90 millió forint hitelt, amely bankban Matolcsy György unokatestvére - Szemerey Tamás -  érdekelt. A hvg.hu információi szerint, a házhoz 400 négyzetméteres wellnessrészleg is tartozik. Máté azt mondta, hogy a házat a Mém Műhely Kft. használja irodaházként, illetve hogy a vételárnál jóval olcsóbban vették az ingatlant (a wellnessrészleg elengedhetetlen kelléke egy irodaháznak). A házat 141 millió forintból vásárolták 148 millió helyett, azaz hitellel együtt is még 51 milliót fizettek a veszteséges céggel. A Kft. bevétele 2016-ban kevesebb, mint 7 millió forint volt, emellett pedig 5-ről 12 millióra növelte veszteségét.

Matolcsy Ádám cége a Magyar Stratégiai Zrt. úgyszintén az NHB-től kapott hitelt az ingatlanvásárlásra. A házat szintén a Rózsadombon vették, viszont itt már több mint 2/3-át hitelből fizették. Az ingatlant 430 millió forint helyett 330 millióért kapták, úgy hogy a Magyar Stratégiai Zrt. adózás után maradt bevétele 270 millió forint volt, tehát a cég önerőből nem tudta volna finanszírozni a kiadást.

2018 valóban a családok éve.

Szólj hozzá